Michael Jackson

Michael Jackson är en annan känd person som brukar benämnas som popkungen. Den stora stjärnan föddes den 29:e augusti 1958 och avled dessvärre den 25 juni år 2009. Michael var en väldigt omtyckt amerikansk sångare, skrivproducent, låtskrivare, skådespelare samt dansare. Han har och är även idag benämnd som kungen av pop, och hans enorma bidrag till dans, musik samt mode i kombination av hans omskrivna privatliv har gjort honom än idag, till michael_jackson1_1988en av de de största i populärkulturen under dessa fyra decennier.

Michael var det åttonde barnet i familjen och år 1964 gjorde han sin första professionella debut med sina äldre bröder som han har, nämligen Tito, Marlon, Jackie och Jermanie. Michael tillsammans med sina bröder kallades för Jackson 5 och Michaels solokarriär påbörjades år 1971.

Det mest säljande albumet genom tiderna som Michael lanserade var Thriller, och världen över omsatte denna försäljning av albumet omkring 65 miljoner kronor. Andra olika album som Michael lanserade som rankas som världens mest sålda album är bland annat Off the Wall (1979), Bad (1987), Dangerous (1991) samt Historia (1995). Utöver den enorma sångkarriären som Michael hann med i sitt liv, så är han också väldigt erkänd som den person som är mest framgångsrik Entertainer av bland annat Guinness World Record genom tiderna. Han har gjort fler saker som är av stor betydelse, till exempel så är han den av få artister som har blivit invald i Rock and Roll Hall of Fame totalt två gånger. Michael var dessutom invald till Songwriters Hall of Fame samt Dance Hall of fame som den enda i världen att vara en dansare för både rock samt pop.

Trots all hans framgång så har han även andra prestationer där han vunnit totalt 13 Grammy Awards, grammy legend award, grammy Lifetime Achievement Award, 26 American Music Awards. Detta är mer än vad någon annan artist har vunnit.